Sałatka z marchwi i selera

smak tej sałatki sprawia, że jest to jedna z najdroższych w restauracjach! Sałatki z fasoli są teraz bardzo popularne. W tym przepisie kulinarnym sugeruję użycie suchej fasoli. Okazuje się, że jest to smaczny i satysfakcjonujący posiłek, który może być opcją zimowej kolacji. Sałatka z fasoli, marchwi i selera nie jest trudna do zrobienia.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 3 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 47 % 7 g
82 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 7 h 20 min

fasolę moczymy przez 6 godzin, następnie napełniamy nową wodą i gotujemy do miękkości na małym ogniu przez około godzinę. Następnie wrzuć do durszlaka i pozwól mu ostygnąć. W tym samym czasie gotuj marchewki. Po ugotowaniu i schłodzeniu obierz go i pokrój w małe kostki. Korzeń selera myjemy w wodzie, obieramy i kroimy w cienkie paski. Dokładnie umyj liście sałaty i osusz ręcznikiem papierowym, a następnie rozerwij je rękami na kawałki. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki, zalej sosem i ponownie wymieszaj. SOS przygotowujemy z musztardy, soli morskiej, granulowanego cukru, oleju roślinnego i soku z cytryny. Rozłóż sałatkę z fasoli, marchwi i selera na dużym talerzu ze zjeżdżalnią, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Fasola biała - 102   kcal/100g

Podobne przepisy