Sałatka mięsna na świąteczny stół

bardzo obfita i pożywna sałatka z pewnością ci się spodoba! Uwielbiam ćwiczyć gotowanie niezbyt zwykłych potraw. Na przykład uważam, że tego rodzaju dania to przepisy na sałatki mięsne ze zdjęciem jednej z próbek, których mam szczęście zapewnić.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 6 g
tłuszcze 26 % 5 g
węglowodany 42 % 8 g
100 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

ten przepis kulinarny jest uniwersalny, ponieważ można go stosować z produktów specjalnie przygotowanych do tego posiłku lub z produktów, które pozostały po przygotowaniu innych potraw. Co więcej, możesz użyć produktów, że tak powiem "wczorajszych".
więc zacznijmy robić sałatkę. Najpierw pokrój mięso na małe kawałki. Prawie każde mięso nadaje się do tej sałatki. Mięso może być smażone i gotowane.
pokrój ogórki w pierścienie lub kostki. Jeśli masz surowe ziemniaki, ugotuj je w mundurze, ostudź i obierz. Jeśli ziemniaki są już ugotowane, po prostu pokrój je w kostkę. Posiekaj zieloną i cebulę.
następnie włóż wszystkie produkty do salaterki i wymieszaj.
teraz przygotuj sos sałatkowy. Połącz ocet, musztardę i olej roślinny w osobnej misce. Wymieszaj wszystkie te składniki, sól, pieprz i sos jest gotowy.
wlej sos do sałatki, wymieszaj, a sałatka mięsna jest gotowa. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy