skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ten przepis kulinarny jest uniwersalny, ponieważ można go stosować z produktów specjalnie przygotowanych do tego posiłku lub z produktów, które pozostały po przygotowaniu innych potraw. Co więcej, możesz użyć produktów, że tak powiem "wczorajszych".
więc zacznijmy robić sałatkę. Najpierw pokrój mięso na małe kawałki. Prawie każde mięso nadaje się do tej sałatki. Mięso może być smażone i gotowane.
pokrój ogórki w pierścienie lub kostki. Jeśli masz surowe ziemniaki, ugotuj je w mundurze, ostudź i obierz. Jeśli ziemniaki są już ugotowane, po prostu pokrój je w kostkę. Posiekaj zieloną i cebulę.
następnie włóż wszystkie produkty do salaterki i wymieszaj.
teraz przygotuj sos sałatkowy. Połącz ocet, musztardę i olej roślinny w osobnej misce. Wymieszaj wszystkie te składniki, sól, pieprz i sos jest gotowy.
wlej sos do sałatki, wymieszaj, a sałatka mięsna jest gotowa. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g