skład / składniki
metoda gotowania
Sałatka z krewetkami, awokado i grejpfrutem to tylko skarbnica witamin i minerałów, tak potrzebnych naszemu organizmowi, zwłaszcza teraz, zimą.Ten przepis jest odpowiedni dla tych, którzy chcą schudnąć, ale nie chcą lub nie mogą siedzieć na wyczerpujących dietach zdrowotnych. Na początek musimy wybrać dojrzałe awokado spośród wielu innych.Jeśli zauważysz, że ten owoc ma pęknięcia i ciemne plamy, zostaw go w spokoju. Jest przejrzały i nie pasuje do nas. Ale jeśli naciśniesz i pozostanie małe wgniecenie, właśnie tego potrzebujemy. Następnie przeciąć na pół i usunąć skórę. Pokroić w kostkę. Aby się nie ściemniał, należy skropić sokiem z cytryny. Następnie przejdź do krewetek. Zwykle używam lodów. I tutaj nie mogę nie zauważyć, że po rozmrożeniu waga tego produktu znacznie się zmniejszy, więc musisz kupić z marginesem. Wrzuć te morze produkty do wrzącej wody i przytrzymaj przez dwie minuty, ale nie gotuj. Zdejmij skorupę. Z grejpfrutem też trzeba się trochę pobawić. Usuń film, w przeciwnym razie będzie gorzki. Następnie pokrój na kawałki. dopraw wszystko majonezem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Grejpfrut - 29 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g