skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy wszystkie niezbędne produkty wskazane w składnikach i sprawdzamy, jak przygotować sałatkę z buraków, ziemniaków i śledzia.
Krok 2:
Najpierw oczyść śledzie. Patroszymy go, przecinając brzuch, odcinamy głowę i kręgosłup, wyjmujemy kości i usuwamy skórę. Potrzebujemy tylko miąższu tej ryby. Jeśli śledź jest zbyt słony, należy go najpierw namoczyć w wodzie lub mleku. Pokrój filet rybny na małe plasterki. Jeśli nie chcesz tracić czasu na krojenie śledzia, kup gotowy filet w sklepie.
Krok 3:
Gotujemy ziemniaki " w mundurach & quot;. Aby to zrobić, włóż go do rondla z zimną osoloną wodą i gotuj po gotowaniu przez 25 minut, aż będzie gotowy, co można sprawdzić za pomocą noża z ostrym ostrzem. Wyjmujemy z wody i pozwalamy ostygnąć.
Krok 4:
Gotuj buraki przez 40-50 minut, aby były miękkie, a następnie schłodź je, wyjmując z patelni i pozostawiając na chwilę w chłodnym miejscu. Gotowość buraków można również łatwo sprawdzić nożem, przekłuwając je w kilku miejscach w celu przetestowania.
Krok 5:
Podziel wszystkie komponenty na dwie części.
Krok 6:
Zetrzyj ziemniaki, buraki i jabłka na tarce o dużym przekroju (jabłka można posypać sokiem z cytryny, aby się nie ściemniały). Obierz i posiekaj cebulę.
Krok 7:
Teraz zajmijmy się" montażem " sałatki. Jest to montaż, ponieważ sekwencja działań jest tutaj ważna. Połóż połowę śledzia na dnie miski sałatkowej, połóż połowę wszystkich ziemniaków na wierzchu.
Krok 8:
Następnie rozłóż połowę wiórków jabłkowych.
Krok 9:
Następna warstwa będzie składać się z połowy buraków i połowy cebuli.
Krok 10:
Wlej połowę przygotowanego majonezu na wierzch.
Krok 11:
Wyrównaj to.
Krok 12:
Następnie przechodzimy przez drugi krąg: układamy śledzie i ziemniaki.
Krok 13:
Następnie starte jabłko.
Krok 14:
Zakończ danie warstwą buraków i cebuli.
Krok 15:
Napełnij sałatkę pozostałym majonezem. Na koniec udekoruj sałatkę posiekaną natką pietruszki. Gotowe danie daje czas na impregnację.
Sałatka z przekąskami ze śledziem spodoba się wszystkim, ponieważ okazuje się soczysta, satysfakcjonująca, o bogatym pikantnym smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g