owsianka Mulga z kaszy jęczmiennej i ziemniaków na wodzie
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój świeże ziemniaki w małe kostki i wyślij do gotowania we wrzącej osolonej wodzie. Gdy ziemniaki staną się lekko miękkie, wlej dobrze umyte płatki i kontynuuj gotowanie, zmniejszając ogień. Patelnię można przykryć pokrywką. Kiedy wszystko jest ugotowane, zaczynamy dokładnie mieszać wszystko długą drewnianą szpatułką. Powinniśmy uzyskać jednorodną masę. W razie potrzeby gotowy posiłek można doprawić prażonym boczkiem i smażoną cebulą. Podczas serwowania owsiankę "Mulgi" można wlać zsiadłe mleko lub doprawić kwaśną śmietaną. I możesz zrobić sos ze smażonego smalcu i polać owsiankę tym sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jęczmień zwinięty jasny - 349 kcal/100g
- Jęczmień szkocki - 348 kcal/100g
- Kasza jęczmienna - 343 kcal/100g
- Płatki jęczmienne - 315 kcal/100g
- Tłuszcz stołowy - 899 kcal/100g
- Tłuszcz kulinarny - 897 kcal/100g
- Tłuszcz cukierniczy - 897 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g