skład / składniki
metoda gotowania
przepis kulinarny "Mulgikapsad" na zawsze zadomowi się w Twojej książce kucharskiej i stanie się niezbędnym daniem świątecznego stołu. W Estonii jest to danie najczęściej przygotowywane na Boże Narodzenie. Takie jedzenie jest odpowiednie dla wszystkich miłośników mięsa. Spodoba ci się również fakt, że jest prosty w przygotowaniu. Jeśli chcesz docenić narodową kuchnię estońską, musisz spróbować takiego jedzenia.
jęczmień perłowy należy umyć i pozostawić w zimnej wodzie na dwie godziny.
najpierw musimy pokroić wieprzowinę na małe kawałki (o grubości około 2 cm). Wkładamy wieprzowinę do garnka i dodajemy przyprawy (sól i czarny ziele angielskie) i posypujemy cukrem. Połóż wieprzowinę warstwami z kiszoną kapustą. Każdą warstwę posypujemy jęczmieniem perłowym. Następnie napełnij wodą i gotuj do miękkości.
ugotuj ziemniaki. Cebulę pokroić w krążki i usmażyć na oleju roślinnym. Przykryj ziemniaki cebulą i podawaj z mulgikapsadą.
jest bardzo smaczny, przetestowany. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g