Marmolada bananowa
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
głównym ingradientem w tym przepisie są banany. Banany zawierają skrobię, fruktozę, pektyny, różne witaminy, białka. Banany są przydatne dla osób cierpiących na choroby sercowo-naczyniowe.
metoda gotowania jest bardzo prosta, więc problemy są wykluczone! Wystarczy połączyć wszystkie składniki, a następnie zmielić w mikserze i gotować przez cztery godziny na małym ogniu (w tym czasie dodać wstępnie namoczoną żelatynę). Po zakończeniu zawartość formy należy schłodzić, którą przykryje pergamin.
jedzenie jest gotowe do publicznego spożycia! Podawaj marmoladę bananową na stole, krojąc ją na porcje. Goście z pewnością docenią jego smak. Życzymy przyjemnego i równie ważnego zdrowego apetytu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g