Marmolada bananowa

niesamowity deser szczególnie docenią miłośnicy egzotycznych owoców! Chcesz zadowolić gości, a zwłaszcza dzieci? Robię to, kiedy robię jedną bardzo smaczną ucztę. Kuchnia brazylijska zwraca uwagę na przepis kulinarny, który łączy w sobie nie tylko walory smakowe, ale także przydatne. Uwaga czytelników poświęcona jest przepisowi Marmolady w języku brazylijskim.
Eliza HelgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 95 % 40 g
165 kcal
IG: 0 / 18 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

głównym ingradientem w tym przepisie są banany. Banany zawierają skrobię, fruktozę, pektyny, różne witaminy, białka. Banany są przydatne dla osób cierpiących na choroby sercowo-naczyniowe.
metoda gotowania jest bardzo prosta, więc problemy są wykluczone! Wystarczy połączyć wszystkie składniki, a następnie zmielić w mikserze i gotować przez cztery godziny na małym ogniu (w tym czasie dodać wstępnie namoczoną żelatynę). Po zakończeniu zawartość formy należy schłodzić, którą przykryje pergamin.
jedzenie jest gotowe do publicznego spożycia! Podawaj marmoladę bananową na stole, krojąc ją na porcje. Goście z pewnością docenią jego smak. Życzymy przyjemnego i równie ważnego zdrowego apetytu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy