sałatka ziemniaczana po irlandzku
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
to kulinarny przepis na danie irlandzkie, który jest świetny dla tych, którzy przechodzą na dietę lub już schudli i starają się zachować formę! Niska zawartość kalorii i oryginalność smaku to charakterystyczne cechy tego jedzenia. Irlandczycy dużo wiedzą o niezwykłych kombinacjach!
na początek bierzemy ziemniaki i dokładnie je myjemy. Wskazane jest nawet zeskrobanie pędzlem. Następnie gotujemy go w mundurze. Następnie ziemniaki należy obrać i pokroić w kostkę. W tym samym czasie dokładnie umyj warzywa-pietruszkę, koperek, kolendrę – kto lubi, możesz wszystko razem, więc smak będzie jeszcze bardziej wyrafinowany. Warzywa należy drobno posiekać i wymieszać z ziemniakami.
następnie bierzemy jabłko. Powinien być średniej wielkości i najlepiej kwaśny lub słodko-kwaśny. Dokładnie umyj, wyczyść, usuń rdzeń i pokrój na małe kawałki. Następnie obierz i drobno posiekaj cebulę.
wymieszaj wszystkie składniki i dopraw śmietaną lub majonezem. Sałatka ziemniaczana po irlandzku jest gotowa! Smacznego!
na początek bierzemy ziemniaki i dokładnie je myjemy. Wskazane jest nawet zeskrobanie pędzlem. Następnie gotujemy go w mundurze. Następnie ziemniaki należy obrać i pokroić w kostkę. W tym samym czasie dokładnie umyj warzywa-pietruszkę, koperek, kolendrę – kto lubi, możesz wszystko razem, więc smak będzie jeszcze bardziej wyrafinowany. Warzywa należy drobno posiekać i wymieszać z ziemniakami.
następnie bierzemy jabłko. Powinien być średniej wielkości i najlepiej kwaśny lub słodko-kwaśny. Dokładnie umyj, wyczyść, usuń rdzeń i pokrój na małe kawałki. Następnie obierz i drobno posiekaj cebulę.
wymieszaj wszystkie składniki i dopraw śmietaną lub majonezem. Sałatka ziemniaczana po irlandzku jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g