Sałatka ziemniaczana po irlandzku

wspaniała sałatka jest nie tylko pyszna, ale także satysfakcjonująca!
VendettaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 62 % 13 g
106 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
to kulinarny przepis na danie irlandzkie, który jest świetny dla tych, którzy przechodzą na dietę lub już schudli i starają się zachować formę! Niska zawartość kalorii i oryginalność smaku to charakterystyczne cechy tego jedzenia. Irlandczycy dużo wiedzą o niezwykłych kombinacjach!

na początek bierzemy ziemniaki i dokładnie je myjemy. Wskazane jest nawet zeskrobanie pędzlem. Następnie gotujemy go w mundurze. Następnie ziemniaki należy obrać i pokroić w kostkę. W tym samym czasie dokładnie umyj warzywa-pietruszkę, koperek, kolendrę – kto lubi, możesz wszystko razem, więc smak będzie jeszcze bardziej wyrafinowany. Warzywa należy drobno posiekać i wymieszać z ziemniakami.
następnie bierzemy jabłko. Powinien być średniej wielkości i najlepiej kwaśny lub słodko-kwaśny. Dokładnie umyj, wyczyść, usuń rdzeń i pokrój na małe kawałki. Następnie obierz i drobno posiekaj cebulę.
wymieszaj wszystkie składniki i dopraw śmietaną lub majonezem. Sałatka ziemniaczana po irlandzku jest gotowa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy