Kremowa zupa z piersi kurczaka z grzybami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
mój kolega z pracy bardzo lubi robić różne zupy. Każdy dzień jest nowy. W jej kolekcji przepisów kulinarnych znalazłam oryginalną kremową zupę z kurczaka. Przygotowanie go wcale nie jest trudne. Korzenie i cebulę należy pokroić w kostkę i smażyć na patelni, dodając oliwę z oliwek. Drobno posiekaj filet z piersi kurczaka i usmaż razem z warzywami. Następnie napełnij wodą i zagotuj. Soczewicę myjemy i dodajemy do zupy. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Pod koniec gotowania wlej śmietanę do zupy, Wrzuć bazylię i pokruszony ziele angielskie. Sól, zagotuj i zdejmij patelnię z ognia. Wlać zupę do talerzy i posypać natką pietruszki. Kremowa zupa z kurczakiem jest gotowa. Skład tej zupy jest bliski ideału, dlatego można ją polecić jako gorący posiłek każdemu, kto woli jeść prawidłowo. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Pasternak siewny - 47 kcal/100g
- Pasternak - 47 kcal/100g
- Soczewica suszona nie gotowana - 340 kcal/100g
- Soczewica suszona gotowana - 106 kcal/100g
- Soczewica - 340 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g