skład / składniki
metoda gotowania
ta sałatka ziemniaczana może być podawana zarówno z mięsem, jak i rybą. Przygotowanie jest bardzo łatwe. Dlatego w kuchni australijskiej jest bardzo często używany do serwowania wszelkiego rodzaju potraw mięsnych. Najpierw dokładnie umyj młode ziemniaki i wrzuć do durszlaka. Następnie pokrój ziemniaki na małe kostki. Na kuchence kładziemy rondel z zimną wodą, wkładamy tam ziemniaki i gotujemy.
ziemniaki powinny być ugotowane, ale nie gotowane, powinny być miękkie, ale także zachować swój kształt. Wyjmujemy ziemniaki i ponownie wrzucamy do durszlaka. W małym naczyniu wlej musztardę, suszony koperek i dodaj ocet balsamiczny i majonez. Łodygi selera dokładnie spłukujemy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy z musztardą i dokładnie mieszamy. Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodaj posiekaną cebulę do dressingu. Następnie wymieszaj dressing z ziemniakami i podawaj ten pyszny posiłek na stole. Uważam, że ten przepis kulinarny jest bardzo prosty i ekonomiczny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g