Sałatka ziemniaczana Melbourne

po spróbowaniu będziesz gotowa jeść to każdego dnia!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 35 % 9 g
węglowodany 58 % 15 g
144 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

ta sałatka ziemniaczana może być podawana zarówno z mięsem, jak i rybą. Przygotowanie jest bardzo łatwe. Dlatego w kuchni australijskiej jest bardzo często używany do serwowania wszelkiego rodzaju potraw mięsnych. Najpierw dokładnie umyj młode ziemniaki i wrzuć do durszlaka. Następnie pokrój ziemniaki na małe kostki. Na kuchence kładziemy rondel z zimną wodą, wkładamy tam ziemniaki i gotujemy.
ziemniaki powinny być ugotowane, ale nie gotowane, powinny być miękkie, ale także zachować swój kształt. Wyjmujemy ziemniaki i ponownie wrzucamy do durszlaka. W małym naczyniu wlej musztardę, suszony koperek i dodaj ocet balsamiczny i majonez. Łodygi selera dokładnie spłukujemy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy z musztardą i dokładnie mieszamy. Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Dodaj posiekaną cebulę do dressingu. Następnie wymieszaj dressing z ziemniakami i podawaj ten pyszny posiłek na stole. Uważam, że ten przepis kulinarny jest bardzo prosty i ekonomiczny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g

Podobne przepisy