skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Obierz buraki, przepuść przez tarkę do kąpieli. Wlej trochę wody do grubościennego rondla, około 1/4 szklanki. Włóż buraki do wody pitnej, dodaj ocet, aby buraki nie straciły koloru i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i pokrój. Smaż warzywa osobno na oleju roślinnym.
Krok 4:
Wlej wodę do garnka, aby zrobić zupę, podpal. Pokrój kapustę. Gdy tylko woda się zagotuje, wrzuć tam kapustę.
Krok 5:
Pokrój ziemniaki w kostkę i wyślij do kapusty.
Krok 6:
Pomidor zalać wrzącą wodą, obrać i pokroić w kostkę.
Krok 7:
Usunąć paprykę i posiekać w paski.
Krok 8:
Dodaj paprykę i pomidory do marchewki i gotuj na wolnym ogniu.
Krok 9:
Gulasz rozgnieć widelcem
Krok 10:
Posmakuj ziemniaków, gdy staną się miękkie, wyślij gulasz do zupy
Krok 11:
Następnie wyślij buraki. Ponownie doprowadzić do wrzenia
Krok 12:
Na koniec wyślij sos warzywny do barszczu.
Krok 13:
Drobno posiekaj warzywa (koperek, pietruszkę, kolendrę i szczypiorek).
Krok 14:
Dodaj trochę zieleni do gotowego barszczu, zamknij pokrywkę i pozostaw do zaparzenia przez co najmniej 30 minut.
Krok 15:
Wlać do talerzy i smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g