Barszcz buraczkowo-kapustny na gulaszu

tradycyjne danie Słowian Wschodnich można przygotować z gulaszem. Kuchni słowiańskiej nie można sobie wyobrazić bez barszczu. Pyszna bogata i aromatyczna zupa, w której gromadzą się wszystkie ulubione warzywa i warzywa w rodzinie. Szczególnie moi krewni uwielbiają barszcz na bulionie mięsnym, ale gdy w domu nie ma pachnącej Kości, możesz gotować za pomocą gulaszu. Jednak ta opcja jest idealna do dawania. Do barszczu możesz podać śmietanę, ugotować pampuszki, będzie pyszne. A nasza rodzina woli wersję odeską, barszcz z ziołami i czarnym chlebem. Tak nam się bardziej podoba.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 50 % 5 g
56 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz buraki, przepuść przez tarkę do kąpieli. Wlej trochę wody do grubościennego rondla, około 1/4 szklanki. Włóż buraki do wody pitnej, dodaj ocet, aby buraki nie straciły koloru i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i pokrój. Smaż warzywa osobno na oleju roślinnym.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej wodę do garnka, aby zrobić zupę, podpal. Pokrój kapustę. Gdy tylko woda się zagotuje, wrzuć tam kapustę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ziemniaki w kostkę i wyślij do kapusty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pomidor zalać wrzącą wodą, obrać i pokroić w kostkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Usunąć paprykę i posiekać w paski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj paprykę i pomidory do marchewki i gotuj na wolnym ogniu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gulasz rozgnieć widelcem

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posmakuj ziemniaków, gdy staną się miękkie, wyślij gulasz do zupy

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie wyślij buraki. Ponownie doprowadzić do wrzenia

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Na koniec wyślij sos warzywny do barszczu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Drobno posiekaj warzywa (koperek, pietruszkę, kolendrę i szczypiorek).

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj trochę zieleni do gotowego barszczu, zamknij pokrywkę i pozostaw do zaparzenia przez co najmniej 30 minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wlać do talerzy i smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Gulasz wieprzowy - 349   kcal/100g

Podobne przepisy