fałszywy kawior

bezpretensjonalne danie będzie ozdobą świątecznego stołu! Można go zaklasyfikować do kategorii "goście na progu". Sam kawior gotuje się bardzo szybko. Możesz podawać na stole w formie bufetu w małych tartletach, jajku, grzance (która będzie dostępna w Twojej kuchni)
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 70 % 30 g
węglowodany 5 % 2 g
274 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

polecam ugotować "fałszywy" kawior".
dość niedrogie i smaczne danie, które można podawać zarówno na śniadanie, jak iw ciągu dnia, lub możesz urozmaicić świąteczny stół. Nazywają to "podróbką" pod czerwonym kawiorem ze względu na obecne tutaj śledzie i marchewki, ale moim zdaniem jest to bardziej odpowiednie dla odmiany forshmak. To zależy od ciebie!) Głównym składnikiem tego dania jest śledź, który doda smaku wszystkim innym produktom, które mamy w przepisie.
stosuję jedną zasadę: śledzie należy jeść w miesiącach, których nazwa zawiera literę "P" - ryby, a to od września do kwietnia. Maj, Czerwiec, Lipiec i Sierpień to najgorętsze miesiące w roku i musisz powstrzymać się od tego produktu. Ale to zależy od ciebie, więc chociaż Maj jest na ulicy, przedstawiam ten przepis (mój mąż z powodzeniem zjadł kawior)).
przygotowanie "kawioru" odbędzie się w dwóch etapach: pierwszy to przygotowanie produktów, a drugi to bezpośrednie przygotowanie.

przygotowujemy produkty:
1. Gotuj marchewki przez 20 minut, ostudź i wyczyść. Jeśli roślina okopowa jest duża, pokrój ją na kilka części (cztery do sześciu, w zależności od wielkości)
podczas gotowania marchewki możesz robić śledzie.
2. Śledzie czyścimy, usuwamy wnętrzności, oddzielamy filety od kości i obieramy ze skóry. Do dalszego gotowania pokrój każdy filet na trzy części. Miałem śledzia z kawiorem, dodałem go tutaj (nie próbowałem go z mlekiem...)
3. Uwolnij stopiony ser z opakowania.
4. Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Dlatego przed gotowaniem wyjmij go z lodówki na kilka godzin.
przechodzimy do drugiego etapu: przygotowania naszego Dania.
przygotowane przez nas produkty śledzie, marchewki, topione sery i masło mielimy w blenderze lub robocie kuchennym.
Przenieś do czystych naczyń i schowaj w lodówce. Możesz ugotować "kawior" na przyszłość, a kiedy nagle pojawią się goście lub musisz szybko wymyślić coś na przekąskę dla rodziny, w lodówce będzie gotowe danie.
okres przydatności do spożycia nie przekracza pięciu dni.
W razie potrzeby przed podaniem udekoruj według własnego uznania (warzywa, warzywa, jajko). Ale nie jest to wcale konieczne, możesz po prostu posmarować chleb i cieszyć się smakiem.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy