skład / składniki
metoda gotowania
polecam ugotować "fałszywy" kawior".
dość niedrogie i smaczne danie, które można podawać zarówno na śniadanie, jak iw ciągu dnia, lub możesz urozmaicić świąteczny stół. Nazywają to "podróbką" pod czerwonym kawiorem ze względu na obecne tutaj śledzie i marchewki, ale moim zdaniem jest to bardziej odpowiednie dla odmiany forshmak. To zależy od ciebie!) Głównym składnikiem tego dania jest śledź, który doda smaku wszystkim innym produktom, które mamy w przepisie.
stosuję jedną zasadę: śledzie należy jeść w miesiącach, których nazwa zawiera literę "P" - ryby, a to od września do kwietnia. Maj, Czerwiec, Lipiec i Sierpień to najgorętsze miesiące w roku i musisz powstrzymać się od tego produktu. Ale to zależy od ciebie, więc chociaż Maj jest na ulicy, przedstawiam ten przepis (mój mąż z powodzeniem zjadł kawior)).
przygotowanie "kawioru" odbędzie się w dwóch etapach: pierwszy to przygotowanie produktów, a drugi to bezpośrednie przygotowanie.
przygotowujemy produkty:
1. Gotuj marchewki przez 20 minut, ostudź i wyczyść. Jeśli roślina okopowa jest duża, pokrój ją na kilka części (cztery do sześciu, w zależności od wielkości)
podczas gotowania marchewki możesz robić śledzie.
2. Śledzie czyścimy, usuwamy wnętrzności, oddzielamy filety od kości i obieramy ze skóry. Do dalszego gotowania pokrój każdy filet na trzy części. Miałem śledzia z kawiorem, dodałem go tutaj (nie próbowałem go z mlekiem...)
3. Uwolnij stopiony ser z opakowania.
4. Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Dlatego przed gotowaniem wyjmij go z lodówki na kilka godzin.
przechodzimy do drugiego etapu: przygotowania naszego Dania.
przygotowane przez nas produkty śledzie, marchewki, topione sery i masło mielimy w blenderze lub robocie kuchennym.
Przenieś do czystych naczyń i schowaj w lodówce. Możesz ugotować "kawior" na przyszłość, a kiedy nagle pojawią się goście lub musisz szybko wymyślić coś na przekąskę dla rodziny, w lodówce będzie gotowe danie.
okres przydatności do spożycia nie przekracza pięciu dni.
W razie potrzeby przed podaniem udekoruj według własnego uznania (warzywa, warzywa, jajko). Ale nie jest to wcale konieczne, możesz po prostu posmarować chleb i cieszyć się smakiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g