sałatka owocowa z truskawkami i winogronami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Umyj liście sałaty, osusz. Rozerwij duże liście rękami.
Krok 2:
Umyj truskawki, osusz, odetnij ogony. Pokrój jagody na 4 części. Umyj winogrona, osusz. Pokrój jagody na pół, usuń nasiona.
Krok 3:
Tankowanie. Połącz sos balsamiczny z oliwą z oliwek. Lekko ubij.
Krok 4:
W salaterce wymieszaj winogrona, truskawki, pistacje i liście sałaty.
Krok 5:
Polej sałatkę dressingiem.
Krok 6:
Wymieszaj i podawaj natychmiast.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Surowy orzech Kalifornijski - 629 kcal/100g
- Pistacje - 638 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Sałatka Korn - 16 kcal/100g