sałatka z rzodkiewki i ogórka z liśćmi truskawek
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
wszystkie składniki, które należy umyć, umyć, co należy wyczyścić - oczyścić.
dressing należy przygotować w następujący sposób. Drobno posiekaj liść truskawki, Dodaj do jogurtu. Dodaj tam sól, pieprz, przyprawy. Wszystko dobrze wymieszaj, zostaw.
pokrój ogórek i rzodkiewkę w plasterki.
przykryj spód talerza kilkoma całymi liśćmi sałaty, resztę liści, w tym listkami truskawek, lekko podrzyj i wymieszaj z ogórkiem i rzodkiewką. Pozostaw liść truskawki do dekoracji.
włóż sałatkę do talerza pokrytego liśćmi i dopraw przygotowanym wcześniej, lekko zaparzonym dressingiem. Ozdobić.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- " Rastishka " - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt 3,5% tłuszczu - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Liście truskawek - 30 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g