skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotujemy spaghetti z grzybami i przygotowujemy niezbędne produkty, przyprawy, myjemy i myjemy pieczarki. Na kuchence kładziemy garnek z wodą, dodajemy sól do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Arbitralnie pokrój głowę cebuli.
Krok 2:
Rozłóż cebulę na złoty kolor na patelni rozgrzanej na kuchence z olejem roślinnym lub oliwą z oliwek.
Krok 3:
W garnku z gotowaną wodą delikatnie rozłóż spaghetti.
Krok 4:
Pieczarki kroimy arbitralnie, ale niezbyt drobno.
Krok 5:
Włóż pieczarki na patelnię do cebuli.
Krok 6:
Dodaj sól do smaku, wymieszaj i smaż przez około 11 minut, aż będzie całkowicie ugotowany.
Krok 7:
Gotowanego spaghetti wysyłamy do durszlaka i spuszczamy wodę, a następnie kładziemy na talerzu.
Krok 8:
Dodaj pieczarki smażone z cebulą na talerzu do spaghetti.
Krok 9:
Obficie posyp startym parmezanem na wierzchu i włóż do kuchenki mikrofalowej na dwie minuty.
Krok 10:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
jedna z najpopularniejszych włoskich potraw makaron z grzybami-niesamowite pyszne o cudownym smaku! Lubisz grzyby - następnie ugotuj makaron! Szybka Kolacja w 15 minut ze spaghetti i grzybami przypadnie do gustu całej rodzinie.
Spaghetti urodziło się w Neapolu i zawdzięcza swoją nazwę Antonio Viviani, który nadał im tak przydomek w 1842 r.ze względu na podobieństwo do odcinków Sznurka (Wł. spago). W mieście Pontedassio, niedaleko Genui, otwarto Muzeum spaghetti, w którym zebrano setki przepisów na przyprawy i sosy. Znajduje się tam również akt notarialny (z archiwum Genui) z 4 lutego 1279 roku, potwierdzający istnienie kulinarnego wyrobu z ciasta zwanego "makaronis". Tradycyjnym centrum "święta makaronu" jest miasto Gragnano, niedaleko Neapolu. Powodem tego jest być może fakt, że znalezione tam dokumenty, datowane na 1502 rok, opisują proces wytwarzania "Maccaroni", które później stały się jednym z najpopularniejszych potraw na świecie i symbolem Włoch.
obecnie obszar Gragnano skupia do jednej dziesiątej wszystkich włoskich fabryk makaronów, które dostarczają trzy miliony ton makaronu na rynki Europy, Azji, Ameryki i Australii.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g