zupa puree z topionym serem i mrożonymi warzywami

Szybki, niedrogi, smaczny, pożywny i łatwy. Przepis dla tych, którzy nie lubią gotowanych warzyw w kawałkach.
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 60 % 3 g
węglowodany 20 % 1 g
36 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 25 min

wlej mrożoną mieszankę warzywną do wrzącej osolonej wody, nie musisz jej wcześniej rozmrażać. Gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut po ugotowaniu, czyli prawie do miękkości. Następnie dodaj ser topiony, po pokrojeniu na małe kawałki lub pocieraniu na grubej tarce i gotowaniu, ciągle mieszając, aż całkowicie się rozpuści, około 5-10 minut. Ser należy dodać na samym końcu gotowania zupy, gdy wszystkie warzywa są ugotowane.
ubij gotową zupę blenderem zanurzeniowym do stanu papkowatego, aby nie było grudek. Wlać porcje do ładnych kubków bulionowych i dodać ulubione warzywa i mieszankę papryki do smaku.
nasza zupa puree jest gotowa!
smacznego!
ten przepis jest najłatwiejszy do przygotowania. Jest dla tych, którzy lubią szybkie potrawy. Rozumiem, że zupy są niezbędne, że warzywa są zdrowe, ale nie mogę się powstrzymać, więc ta zupa puree jest dla mnie tylko ratunkiem. Bardzo długo próbowałem zakochać się w zupach warzywnych, eksperymentowałem, ale nie mogłem się z nimi zaprzyjaźnić. I mogę jeść tę zupę jarzynową przynajmniej codziennie i trzy razy))) mrożone warzywa teraz zawsze kupuję prozapas.
Możesz również dodać gotowane jajko do tej zupy przed ubijaniem blenderem i dodać grzanki po ubiciu.
dla miłośników grzybów zamiast jajka dodaj grzyby lub stopiony ser grzybowy.
dla tych, którzy potrzebują białka, dodaj soczewicę, czas gotowania wzrośnie o 15-20 minut.
a kolorystyka, jest zróżnicowana, jeśli dodasz pomidory i marchewkę, będzie jasna, jeśli soczewica i warzywa, to zielona. Jeśli zwykła meksykańska mieszanka i jajko z serem, będzie lekka.
i jest niskokaloryczny, ale pożywny i ma wystarczająco dużo witamin.
ogólnie polecam próbować, eksperymentować, szukać swojego złotego środka, a wtedy twój obiad będzie smaczny, zdrowy, tani, niskokaloryczny, witaminizowany, czyli taki, jaki pokochasz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony 45% tłuszczu - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mrożone warzywa - 50   kcal/100g

Podobne przepisy