skład / składniki
metoda gotowania
najpierw musisz przygotować wszystkie produkty. Obierz czerwoną cebulę, opłucz i pokrój w kostkę. Grzyby shiitake opłukać pod zimną wodą i wrzucić do durszlaka do szklanki wody, a następnie pokroić. Obierz czosnek, zdemontuj goździki i drobno posiekaj nożem. Imbir obrać i zetrzeć na grubej tarce. Opłucz kimchi, osusz i posiekaj.
następnie ugotuj kapustę morską. Aby to zrobić, najpierw należy go namoczyć wodą przez pół godziny, a następnie kilkakrotnie dokładnie spłukać z możliwego piasku. Przepuścić przez duże sito lub durszlak do szklanki wody.
po przygotowaniu wszystkich potraw możesz przystąpić do bezpośredniego gotowania samego dania. Na patelni z grubym dnem rozgrzej trochę oleju i smaż na nim cebulę przez 4-5 minut. Następnie dodaj grzyby i kontynuuj gotowanie razem przez mniej więcej tyle samo. Posolić.
następnie możesz dodać przyprawy-posiekany czosnek i starty imbir. Wymieszaj wszystkie składniki i gotuj jeszcze przez kilka minut, aż czosnek zacznie smakować.
następnie dodaj kimchi na patelnię, wlej bulion (można go zastąpić wodą pitną) i włóż pastę miso. Na średnim ogniu zagotuj wszystko i mieszaj, aż pasta miso całkowicie się rozpuści. Następnie dodaj trochę octu jabłkowego, miodu i sosu chili. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Dodaj do pozostałych potraw już miękką i umytą kapustę morską. Przeszkodzić.
pokrój Tofu w małe kostki. Ostrożnie wlej go na patelnię i lekko wymieszaj, aby tofu zachowało swój kształt. Ponownie zagotuj naczynie, zmniejsz ogień i gotuj przez około 5 minut. Następnie zdejmij patelnię z ognia.
gotowe danie z suszonej kapusty morskiej, kimchi i grzybów shiitake posyp prażonym sezamem. Podawać z dodatkiem szklanego makaronu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Shiitake - 34 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal / 100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Miso - 199 kcal/100g
- Pasta Miso - 199 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal / 100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Tofu - 72 kcal/100g
- Kapusta morska suszona - 476 kcal/100g