barszcz z żeberkami wieprzowymi i fasolą
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
pokrój wszystkie składniki, zalej wrzącą wodą, włóż kadzi do multicookera w trybie zupy, 10 minut przed końcem dodaj przyprawy i liść laurowy, kontynuuj gotowanie, pod koniec gotowania wyciągnij lavrushkę. Podawać z niskotłuszczową śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g