barszcz z żeberkami wieprzowymi i fasolą

pyszny i obfity Barszcz. Podawać z niskotłuszczową śmietaną.
ChristinaKiselyovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 8 g
tłuszcze 50 % 13 g
węglowodany 19 % 5 g
166 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

pokrój wszystkie składniki, zalej wrzącą wodą, włóż kadzi do multicookera w trybie zupy, 10 minut przed końcem dodaj przyprawy i liść laurowy, kontynuuj gotowanie, pod koniec gotowania wyciągnij lavrushkę. Podawać z niskotłuszczową śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g
  • Fasola czerwona - 93   kcal/100g

Podobne przepisy