Zupa pomidorowa puree z warzyw i korzeni w powolnej kuchence

zdrowa zupa instant. Na obiad z białkami i sałatką, na obiad zamiast błonnika poddanego obróbce cieplnej. Przepis od dietetyka. Odchudzanie w czasie ciąży.
ChristinaKiselyovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 6 g
28 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

wszystkie warzywa, zalać wrzącą wodą w powolnej kuchence, ustawić tryb "Zupa" na 10 minut przed końcem programu, ubić warzywa i bulion blenderem do stanu puree, dodać przyprawy do smaku, podawać ze śmietaną. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Korzeń selera - 32   kcal/100g

Podobne przepisy