Grzyby drzewne z mięsem

świetna opcja na obiad, spróbuj, bardzo smaczna! Grzyby drzewne z mięsem i makaronem to obfite danie, które jest łatwe do przygotowania. Warzywa są najpierw smażone na maśle, a następnie duszone z grzybami i mięsem. Jeśli chodzi o wołowinę, możesz użyć gotowego mięsa mielonego.
FrancaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 10 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 14 % 3 g
117 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Obierz cebulę, marchewkę, czosnek i seler, pokrój w kostkę.

2. Grzyby drzewne czyścimy, kroimy nożem tak małym, jak to możliwe.

3. Mięso myjemy, przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.

4. Smażyć wcześniej przygotowane warzywa na maśle do miękkości, soli.

5. Dodaj grzyby drzewne do warzyw, gotuj na małym ogniu przez 12-15 minut.

6. Następnie rozłóż mieloną wołowinę, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.

7. Po 10 minutach wlej bulion i czerwone wino, wymieszaj, dodaj zmielony czarny pieprz, liść laurowy i tymianek, gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

8. Ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, a następnie włóż do durszlaka, spłucz pod strumieniem zimnej wody.

9. Makaron przenosimy na patelnię z warzywami, grzybami i mięsem, mieszamy, smakujemy, jeśli to konieczne, dodajemy sól.

podczas serwowania posyp posiekaną natką pietruszki.

smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal / 100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal / 100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g
  • Grzyby drzewne - 91   kcal/100g

Podobne przepisy