Grzyby drzewne po koreańsku

Przygotuj wykwintne posiłki w domu! Koreańskie grzyby drzewne można pokonać w różnych potrawach, w tym przepisie są przygotowywane z funchozy i wołowiny. Grzyby można stosować zarówno świeże, jak i suszone. W pierwszym przypadku grzyby należy wziąć więcej, około 200 gramów.
DinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 32 % 18 g
węglowodany 59 % 33 g
283 kcal
IG: 25 / 72 / 3

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1.& amp;nbsp; wołowinę myjemy, kroimy w cienkie paski, układamy w misce. Tutaj wlej sos sojowy i olej sezamowy, wlej cukier i czosnek w proszku, wymieszaj, pozostaw do marynowania.

2. Gotuj funchozę zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, powinna stać się przezroczysta. Następnie & amp; nbsp;
wrzuć go do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą, wróć do rondla. Polej funchozę sosem sojowym i olejem sezamowym, posyp cukrem. 

3. Szybko blanszuj szpinak we wrzącej osolonej wodzie przez 1 minutę. Następnie wyjmij, zalej zimną wodą, ściśnij.

4. Suszone grzyby drzewne wkładamy do pojemnika z ciepłą wodą, & amp; nbsp; odstawiamy na 10 minut. Następnie pokrój grzyby w paski.

5. Obierz marchewki i cebulę, zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce do warzyw i pokrój cebulę w cienkie półpierścienie.

6. Przygotowane składniki smażymy osobno na oleju roślinnym: najpierw cebulę do przezroczystości, następnie marchewkę do miękkości, grzyby-3 minuty, & amp; nbsp; wołowinę do całkowitego ugotowania.

7. Łączymy smażone warzywa, wołowinę i grzyby, dodajemy funchozę i szpinak,mieszamy. Smakujemy, w razie potrzeby dodajemy sos sojowy i cukier.

rozłóż naczynie na porcje, posyp sezamem. 

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Makaron Szklany - 351   kcal/100g
  • Grzyby drzewne - 91   kcal/100g

Podobne przepisy