skład / składniki
gotowanie krok po kroku
w sercach kurczaka odcinam duże naczynia i oczyszczam skrzepy krwi.
gotuj w osolonej wodzie przez 20-25 minut.
Schładzam i kroję serca wzdłuż na 4 części.
pieczarki kroję w paski.
drobno posiekaj cebulę.
smaż cebulę na odrobinie oleju roślinnego, aż będzie przezroczysta.
dodaj grzyby do cebuli i smaż, aż ciecz wyparuje.
wyłączam ogień i pozwalam grzybom ostygnąć (idealnie byłoby położyć smażone grzyby z cebulą na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju, ale dopiero teraz to zrozumiałem)
pikle kroję w paski.
zetrzyj ser na grubej tarce.
w wygodnej misce wkładam serca z kurczaka i schłodzone grzyby z cebulą.
dodaj pokrojone ogórki.
tarty twardy ser.
Doprawiam sałatkę majonezem.
dodaj sól, pieprz i dobrze wymieszaj.
przerzucam do salaterki.
pozostaje tylko udekorować i można go podawać.
Obejrzyj przepis wideo z wizualnym procesem gotowania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g