Sałatka konserwy rybne pod futrem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj ziemniaki, marchew, buraki, jajka. Ochłodzić wszystko.Przetwory rybne w oleju (150 gramów )posiekaj widelcem, połóż warstwę na naczyniu.
Krok 2:
Zetrzyj ziemniaki ,połóż drugą warstwę na rybie.posmaruj majonezem.
Krok 3:
Następna warstwa zetrzyj marchewki.Posmaruj majonezem.
Krok 4:
4 ułóż starte białka w warstwie.Posmaruj majonezem.
Krok 5:
Zetrzyj buraki.połóż całkowicie wierzch sałaty z masą buraczaną.
Krok 6:
Posyp wierzch sałaty startymi żółtkami.
pyszne i pożywne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Saura blanszowana w oleju - 283 kcal / 100g
- Sardynka Atlantycka z dodatkiem masła - 238 kcal/100g
- Sardynka w oleju - 221 kcal/100g
- Sardynka w sosie pomidorowym - 162 kcal/100g
- Makrela w oleju - 278 kcal/100g
- Szprot w sosie pomidorowym - 154 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g