faszerowane jajka z hyzopem

ciekawa przekąska z dostępnych składników. Faszerowane jajka z dodatkiem hyzopu mają niezwykły pikantny smak, dodadzą smaku świątecznemu menu, a także rozjaśnią dni powszednie. Składniki w przepisie doskonale łączą się ze sobą, tworząc harmonię smaku.
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 13 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 0 % 0 g
148 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy, ostrożnie kroimy na pół,  żółtko wyjmujemy .

2. Bazylia, pietruszka, hyzop i mięta & amp;nbsp; umyć, osuszyć, wysłać do miski blendera. Tutaj kładziemy żółtka i filety z anchois, siekamy na pastowaty stan.

3. Wlej oliwę z oliwek i sok z cytryny do powstałej masy, sól do smaku, jeśli to konieczne, pieprz, ponownie ubij.

4. Masa powinna być pastowata, ale dość gęsta, formujemy z niej kulki i układamy je w białkach jaj.

serwujemy na talerzu i podajemy.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Hyzop - 21   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy