faszerowane jajka z hyzopem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy, ostrożnie kroimy na pół,  żółtko wyjmujemy .
2. Bazylia, pietruszka, hyzop i mięta & amp;nbsp; umyć, osuszyć, wysłać do miski blendera. Tutaj kładziemy żółtka i filety z anchois, siekamy na pastowaty stan.
3. Wlej oliwę z oliwek i sok z cytryny do powstałej masy, sól do smaku, jeśli to konieczne, pieprz, ponownie ubij.
4. Masa powinna być pastowata, ale dość gęsta, formujemy z niej kulki i układamy je w białkach jaj.
serwujemy na talerzu i podajemy.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Hyzop - 21 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g