Puree z rutabagi
skład / składniki
9
porcje:
metoda gotowania
1. Rutabagę i seler obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, wkładamy do rondla z grubym dnem, wlewamy oliwę z oliwek, wysyłamy do ognia.
2. Obierz czosnek, pokrój na talerze, wyślij na patelnię do głównych warzyw.
3. Po tym, jak warzywa lekko się zrumienią, wlej bulion warzywny i wodę, zagotuj, gotuj na średnim ogniu przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
4. Następnie dodaj wegański ser śmietankowy, sól i pieprz do smaku, ubij warzywa blenderem zanurzeniowym, aż będą puree.
wlać puree porcjami, posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i udekorować ziołami według uznania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rutabaga - 34 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Bulion warzywny - 13 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g