forszmak śledziowy z jabłkiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, ostudź i obierz, obierz jabłko i usuń rdzeń, drobno posiekaj koperek(1 łyżka).
Krok 2:
Zmiel ziemniaki, cebulę, jajka, jabłko, rybę i masło przez maszynkę do mięsa.
Krok 3:
Dodaj sól, koperek, olej roślinny, ocet do powstałej masy i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4:
Forshmak jest gotowy. Zawsze pyszne!
Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać.
obierz jabłko i usuń rdzeń.
drobno posiekaj koperek (1 łyżka).
zmiel ziemniaki, cebulę, jajka, jabłko, rybę i masło przez maszynkę do mięsa.
dodaj sól, koperek, olej roślinny, ocet do powstałej masy i wszystko dokładnie wymieszaj.
forshmak jest gotowy. Zawsze pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g