forszmak śledziowy z jabłkiem

air forshmak z delikatnego śledzia, bardzo smaczny. Zwiewny forszmak z delikatnego śledzia domowej solenia to danie pochodzące z kuchni żydowskiej. Forshmak jest przygotowywany z posiekanego fileta śledziowego. Aby uzyskać pyszne, wybierz tłuste śledzie. Jeśli kupujesz gotowy śledź, spróbuj go przed gotowaniem. Powinien być lekko solony, to ważne.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 7 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 21 % 6 g
181 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ugotuj ziemniaki w mundurkach, ostudź i obierz, obierz jabłko i usuń rdzeń, drobno posiekaj koperek(1 łyżka).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiel ziemniaki, cebulę, jajka, jabłko, rybę i masło przez maszynkę do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól, koperek, olej roślinny, ocet do powstałej masy i wszystko dokładnie wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Forshmak jest gotowy. Zawsze pyszne!

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać.
obierz jabłko i usuń rdzeń.
drobno posiekaj koperek (1 łyżka).
zmiel ziemniaki, cebulę, jajka, jabłko, rybę i masło przez maszynkę do mięsa.
dodaj sól, koperek, olej roślinny, ocet do powstałej masy i wszystko dokładnie wymieszaj.
forshmak jest gotowy. Zawsze pyszne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy