skład / składniki
metoda gotowania
mięso lepiej jest wziąć młode zwierzę, ponieważ mięso starego borsuka będzie bardzo twarde. Moje mięso, usuń tłuszcz, ponieważ pachnie dość nieprzyjemnie. Grubo posiekaj mięso.
gotuj zieloną soczewicę, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zwykle 20-30 minut.
Obierz ziemniaki, Wyślij do wrzącej osolonej wody i gotuj przez 5 minut. Następnie wkładamy do żaroodpornej formy i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na pół godziny.
rozgrzej patelnię, wlej olej roślinny, dodaj zmiażdżony czosnek i pachnące zioła - oregano i rozmaryn. W tej pachnącej kąpieli wysyłamy mięso i smażymy je ze wszystkich stron. Następnie wysyłamy go do piekarnika na prawie gotowe ziemniaki, układając na wierzchu, przez około 20 minut.
w pachnącej łaźni zamiast mięsa układamy posiekaną cebulę, kolendrę, gotowaną soczewicę. Smażyć przez 5-7 minut.
na dużym płaskim naczyniu rozłóż powstałą mieszankę-ziemniaki, mięso, soczewicę, udekoruj paskami papryki, plasterkami pomidora i świeżymi ziołami. Podajemy na stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Oregano - 25 kcal/100g
- Zielona soczewica - 323 kcal/100g
- Mięso borsuka - 240 kcal/100g