Jak gotować mięso borsuka w piekarniku

ekskluzywne mięso według specjalnego przepisu-jest takie pyszne! Elegancka mieszanka ziemniaków i borsuka z soczewicą i warzywami! Nie pozbawiaj siebie i swoich bliskich takiej możliwości-przygotuj wspaniały obiad. O ile oczywiście jest możliwość zdobycia tego smacznego i rzadkiego mięsa :)
AnnageAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 11 g
tłuszcze 29 % 10 g
węglowodany 40 % 14 g
211 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

mięso lepiej jest wziąć młode zwierzę, ponieważ mięso starego borsuka będzie bardzo twarde. Moje mięso, usuń tłuszcz, ponieważ pachnie dość nieprzyjemnie. Grubo posiekaj mięso.

gotuj zieloną soczewicę, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zwykle 20-30 minut.

Obierz ziemniaki, Wyślij do wrzącej osolonej wody i gotuj przez 5 minut. Następnie wkładamy do żaroodpornej formy i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na pół godziny.

rozgrzej patelnię, wlej olej roślinny, dodaj zmiażdżony czosnek i pachnące zioła - oregano i rozmaryn. W tej pachnącej kąpieli wysyłamy mięso i smażymy je ze wszystkich stron. Następnie wysyłamy go do piekarnika na prawie gotowe ziemniaki, układając na wierzchu, przez około 20 minut.

w pachnącej łaźni zamiast mięsa układamy posiekaną cebulę, kolendrę, gotowaną soczewicę. Smażyć przez 5-7 minut.

na dużym płaskim naczyniu rozłóż powstałą mieszankę-ziemniaki, mięso, soczewicę, udekoruj paskami papryki, plasterkami pomidora i świeżymi ziołami. Podajemy na stole.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g
  • Oregano - 25   kcal/100g
  • Zielona soczewica - 323   kcal/100g
  • Mięso borsuka - 240   kcal/100g

Podobne przepisy