Kasza mleczna z pokruszonej gryki
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie jest naprawdę bardzo szybkie i proste. Doprowadzić wodę do wrzenia. Opłucz płatki ciepłą wodą. Wlać do rondla z wrzącą wodą. Mieszając gotować, aż płatki całkowicie wchłoną płyn. Wlej mleko. Musi być gorąco. Dodaj sól, cukier. Gotujemy to wszystko przez 10 minut. Na talerzach z owsianką można włożyć kawałek masła. To takie proste i pyszne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Gryka kruszona - 313 kcal/100g