kasza gryczana z kaszą manną

trudno jest wymyślić smaczniejszą kaszę gryczaną do mięsa lub ryb. Spróbuj! Nie jest to skomplikowany sposób przygotowania pokruszonej kaszy gryczanej. Przygotuj się i przekonaj się sam.
LidalideczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 8 % 2 g
węglowodany 75 % 18 g
102 kcal
IG: 83 / 17 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

wlej nasze płatki do rondla. Wbij do niego jajko. Tę mieszaninę należy dobrze wymieszać, wlać kaszę mannę, ponownie wymieszać i powoli spłukać & nbsp;wrzącą wodą. Będziesz musiał spłukać kilka razy, więc czajnik powinien stale nagrzewać się na kuchence.
kiedy myjemy owsiankę, sekcja pęcznieje. Woda powinna pozostać bardzo mała. Tyle, ile potrzeba kaszy gryczanej, aby dotrzeć. Możesz zostawić na kuchence, ale zmniejsz ogień do minimum. I możesz gotować w piekarniku. Gotuj pod przykryciem przez 5 minut. Wszystko gotowe. Cieszyć się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Gryka kruszona - 313   kcal/100g

Podobne przepisy