Barszcz

lubisz Barszcz? Umieść ten przepis w książce kucharskiej. Przepis-ratowanie restauracji, gdy skończy się Barszcz!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 6 g
31 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozdrobnij kapustę cieńszą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj buraki, marchewkę, cebulę drobno posiekaj, pokrój pomidora na ćwiartki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smaż marchewki, buraki i cebulę na dużym ogniu przez 5 minut. Dodaj pomidora i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gotowe! Śmietana - w sosie, barszcz - na stole! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy