Barszcz
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozdrobnij kapustę cieńszą.
Krok 2:
Zetrzyj buraki, marchewkę, cebulę drobno posiekaj, pokrój pomidora na ćwiartki
Krok 3:
Smaż marchewki, buraki i cebulę na dużym ogniu przez 5 minut. Dodaj pomidora i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut.
Krok 4:
Gotowe! Śmietana - w sosie, barszcz - na stole! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g