makaron pełnoziarnisty z krewetkami i brokułami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
to bardzo proste! Gdy woda gotuje się do gotowania makaronu, rozmrażamy brokuły i kukurydzę w kuchence mikrofalowej. Jednocześnie podsmaż cebulę na lekko złoty kolor, dodaj do cebuli świeże kalmary, pokrojone na małe kawałki i krewetki. Wszystko duszone pod przykryciem przez około 3-4 minuty. W tym czasie makaron jest już gotowany z mocą i mocą. Pokrój brokuły na małe kawałki. Wymieszaj cebulę, owoce morza, brokuły, kukurydzę i paprykę na patelni, podgrzewaj przez 2 minuty. Wrzuć makaron do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć, nie myj! Przenosimy makaron na patelnię do warzyw i kalmarów, wkładamy tam zmiażdżony lub posiekany czosnek, sól, pieprz. Wszyscy! Układamy na porcjach i posypujemy startym parmezanem na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Penne - 330 kcal/100g