Sałatka Oliviera w nowym formacie

lubisz sałatkę Oliviera? Spróbuj ugotować go w nowy sposób. Proponuję zastąpić kiełbasę kurczakiem, sałatka okaże się bardziej delikatna.
Olka KAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 6 g
tłuszcze 43 % 10 g
węglowodany 30 % 7 g
141 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
więc ugotuj warzywa i drobno posiekaj. Pokrój kurczaka i ogórki w kostkę.
układamy warstwy w kieliszkach do wina:
pierwsza warstwa: marchew;
druga warstwa: ziemniaki;
trzecia warstwa: ogórki;
czwarta warstwa: kurczak;
piąta warstwa: jajko i cebula;
szósta warstwa: kropki.
posyp majonezem i udekoruj ziołami.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy