Olivier w nowym formacie
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
więc ugotuj warzywa i drobno posiekaj. Pokrój kurczaka i ogórki w kostkę.
układamy warstwy w kieliszkach do wina:
pierwsza warstwa: marchew;
druga warstwa: ziemniaki;
trzecia warstwa: ogórki;
czwarta warstwa: kurczak;
piąta warstwa: jajko i cebula;
szósta warstwa: kropki.
posyp majonezem i udekoruj ziołami.
smacznego!
układamy warstwy w kieliszkach do wina:
pierwsza warstwa: marchew;
druga warstwa: ziemniaki;
trzecia warstwa: ogórki;
czwarta warstwa: kurczak;
piąta warstwa: jajko i cebula;
szósta warstwa: kropki.
posyp majonezem i udekoruj ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g