Kremowa zupa kalafiorowa z kurczakiem i serem topionym
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Rozgrzej patelnię i wlej olej.
Krok 3:
Rozbieramy kapustę na kwiatostany
Krok 4:
Marchewki kroimy losowo
Krok 5:
Pokrój cebulę
Krok 6:
Wysyłamy nasze warzywa na patelnię i trochę je rumienimy.
Krok 7:
Przenieś warzywa na patelnię i zalej bulionem. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 15 minut (do miękkości warzyw), soli, pieprzu.
Krok 8:
Dodaj topiony ser lub śmietanę. Ze śmietaną smak jest delikatniejszy. Dodaj gałkę muszkatołową. Mieszać.
Krok 9:
Obierz czosnek i przepuść go przez prasę.
Krok 10:
Dodaj czosnek i zioła, wymieszaj i wyłącz. Zmiel za pomocą blendera.
Krok 11:
Porciono rozłożyć gotowanego kurczaka i zalać gorącą zupą. Na wierzchu zupę można ozdobić ziołami, tartym serem lub krakersami według własnych upodobań. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g