dietetyczne nadziewane kalmary
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
najpierw musisz przygotować nadzienie (mięso mielone). Aby to zrobić, posiekaj cebulę, drobno przetrzyj marchewki i smaż trochę na lekkim oleju roślinnym. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę do cebuli i marchwi, sól i dodaj paprykę. W razie potrzeby możesz dodać trochę startego sera do nadzienia. Faszerujemy surową, wcześniej umytą kałamarnicę powstałą mieszanką, zabezpieczamy krawędzie nitką lub wykałaczką. Umieść nadziewane kalmary na patelni i gotuj przez około trzy minuty. Ostudzić i pokroić w plastry, posypać ziołami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g