dietetyczne nadziewane kalmary

to danie jest bardzo interesujące i osobliwe w smaku, niskokaloryczne.
linaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 73 % 11 g
tłuszcze 7 % 1 g
węglowodany 20 % 3 g
66 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 D 6 h
najpierw musisz przygotować nadzienie (mięso mielone). Aby to zrobić, posiekaj cebulę, drobno przetrzyj marchewki i smaż trochę na lekkim oleju roślinnym. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę do cebuli i marchwi, sól i dodaj paprykę. W razie potrzeby możesz dodać trochę startego sera do nadzienia. Faszerujemy surową, wcześniej umytą kałamarnicę powstałą mieszanką, zabezpieczamy krawędzie nitką lub wykałaczką. Umieść nadziewane kalmary na patelni i gotuj przez około trzy minuty. Ostudzić i pokroić w plastry, posypać ziołami

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g

Podobne przepisy