kotlety jajeczne
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
ugotuj jajka na twardo i zetrzyj na grubej tarce. Drobno posiekaj zieloną cebulę (5 sztuk) i koperek. Wymieszaj warzywa z jajkami, dodaj mąkę, semolinę, śmietanę (możesz wziąć mleko lub wodę zamiast śmietany), sól. Wymieszaj wszystko i dociśnij masę łyżką.
formujemy kotlety z masy jajecznej, nie zapomnij umyć rąk. Smażyć kotlety w oleju roślinnym na złoty kolor z obu stron. Podajemy je do porannej herbaty ze śmietaną. Smacznego!
formujemy kotlety z masy jajecznej, nie zapomnij umyć rąk. Smażyć kotlety w oleju roślinnym na złoty kolor z obu stron. Podajemy je do porannej herbaty ze śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g