owsianka z komosy ryżowej
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
jeśli nie jesteś zdezorientowany gorzkim smakiem gotowanego dania, możesz ugotować płatki bez uprzedniego spłukania. Owsianka przygotowana w ten sposób będzie zawierała maksimum składników odżywczych, a nawet będzie miała właściwości lecznicze.
aby owsianka nie miała gorzkiego smaku, przed gotowaniem komosy ryżowej należy namoczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie, lepiej pozostawić na noc. Następnie dokładnie spłucz ziarna pod bieżącą wodą, pocierając ziarna palcami.
aby ugotować komosę ryżową, potrzebujesz głębokiego garnka, ponieważ gotowa owsianka trzykrotnie zwiększa swoją objętość. Dwulitrowy rondel będzie w tym czasie. Wlać płatki, zalać wodą (można również gotować w mleku), sól. Doprowadzić zawartość garnka do wrzenia, a po ugotowaniu gotować owsiankę na małym ogniu przez 10 minut.
po zdjęciu patelni z ognia dodaj masło do komosy ryżowej, dokładnie wymieszaj, aby owsianka się nie sklejała. Gotowana owsianka według tego przepisu posłuży jako wspaniały dodatek do każdego dania mięsnego.
aby owsianka nie miała gorzkiego smaku, przed gotowaniem komosy ryżowej należy namoczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie, lepiej pozostawić na noc. Następnie dokładnie spłucz ziarna pod bieżącą wodą, pocierając ziarna palcami.
aby ugotować komosę ryżową, potrzebujesz głębokiego garnka, ponieważ gotowa owsianka trzykrotnie zwiększa swoją objętość. Dwulitrowy rondel będzie w tym czasie. Wlać płatki, zalać wodą (można również gotować w mleku), sól. Doprowadzić zawartość garnka do wrzenia, a po ugotowaniu gotować owsiankę na małym ogniu przez 10 minut.
po zdjęciu patelni z ognia dodaj masło do komosy ryżowej, dokładnie wymieszaj, aby owsianka się nie sklejała. Gotowana owsianka według tego przepisu posłuży jako wspaniały dodatek do każdego dania mięsnego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Komosa ryżowa - 368 kcal/100g