owsianka z komosy ryżowej

ta owsianka to magazyn witamin, pierwiastków śladowych, aminokwasów i białek. Bardzo łatwo przyswajalna, a jednocześnie bardzo sycąca owsianka. Polecam każdemu, kto jest na diecie lub potrzebuje diety.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 100 % 9 g
węglowodany 0 % 0 g
80 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min
jeśli nie jesteś zdezorientowany gorzkim smakiem gotowanego dania, możesz ugotować płatki bez uprzedniego spłukania. Owsianka przygotowana w ten sposób będzie zawierała maksimum składników odżywczych, a nawet będzie miała właściwości lecznicze.

aby owsianka nie miała gorzkiego smaku, przed gotowaniem komosy ryżowej należy namoczyć przez 2 godziny w zimnej wodzie, lepiej pozostawić na noc. Następnie dokładnie spłucz ziarna pod bieżącą wodą, pocierając ziarna palcami.

aby ugotować komosę ryżową, potrzebujesz głębokiego garnka, ponieważ gotowa owsianka trzykrotnie zwiększa swoją objętość. Dwulitrowy rondel będzie w tym czasie. Wlać płatki, zalać wodą (można również gotować w mleku), sól. Doprowadzić zawartość garnka do wrzenia, a po ugotowaniu gotować owsiankę na małym ogniu przez 10 minut.

po zdjęciu patelni z ognia dodaj masło do komosy ryżowej, dokładnie wymieszaj, aby owsianka się nie sklejała. Gotowana owsianka według tego przepisu posłuży jako wspaniały dodatek do każdego dania mięsnego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Komosa ryżowa - 368   kcal/100g

Podobne przepisy