zupa mleczna z rydzykami

łatwa do przygotowania i niesamowicie pyszna zupa. Każda zupa grzybowa zawsze wychodzi z niezwykłym aromatem, jasnym i delikatnym smakiem. A jednak ze świeżych imbirów zupa jest bardziej bogata i aromatyczna.
Svetlana ImmortalAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 50 % 5 g
49 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź rondel, wlej do niego olej roślinny, pokrój cebulę w kostkę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Marchewka, którą mam tylko z ogrodu, jest mała,więc pokroiłem ją w plasterki,jeśli masz dużą marchewkę, pokrój ją w paski, nie pocieraj jej na grubej lub drobnej tarce. Smażyć przez 5 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieczeń jest gotowa

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj obrane i pokrojone jak lubimy ziemniaki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij wodą i gotuj

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obrane, umyte i pokrojone ryżyki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj grzyby natychmiast do rondla i gotuj przez 30 minut. Sól i pieprz.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj mleko i gotuj przez kolejne 10 minut

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal / 100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Rydzyki świeże - 17   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy