zupa mleczna z rydzykami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź rondel, wlej do niego olej roślinny, pokrój cebulę w kostkę
Krok 2:
Marchewka, którą mam tylko z ogrodu, jest mała,więc pokroiłem ją w plasterki,jeśli masz dużą marchewkę, pokrój ją w paski, nie pocieraj jej na grubej lub drobnej tarce. Smażyć przez 5 minut.
Krok 3:
Pieczeń jest gotowa
Krok 4:
Dodaj obrane i pokrojone jak lubimy ziemniaki
Krok 5:
Napełnij wodą i gotuj
Krok 6:
Obrane, umyte i pokrojone ryżyki
Krok 7:
Dodaj grzyby natychmiast do rondla i gotuj przez 30 minut. Sól i pieprz.
Krok 8:
Dodaj mleko i gotuj przez kolejne 10 minut
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal / 100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Rydzyki świeże - 17 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g