leniwe pierogi śniadaniowe
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
wszystko dobrze wymieszać, dodałem więcej siemienia lnianego. Odstawić na 5 minut, aby semolina i otręby trochę puchły. Masa powinna być elastyczna i nie przyklejać się do rąk. Zwilż ręce wodą, uformuj pierogi i wrzuć do wrzącej wody do gotowania (5-7 minut, aż unoszą się na wierzchu). Polewałam jogurtem bitym z wiśniami truskawkowymi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Otręby - 165 kcal/100g