skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do robienia sałatek. Wołowina gotowana, schłodzona. Cebula, szczypiorek obrany, umyty.
Krok 2:
Pokrój ogórki w długie paski o średniej grubości.
Krok 3:
Pokrój cebulę w duże pierścienie i smaż na gorącym oleju roślinnym na patelni. Gdy cebula zacznie brązowieć, wyjmij ją z oleju.
Krok 4:
Podczas smażenia cebuli pokrój mięso w paski.
Krok 5:
Wsyp posiekane mięso i ogórki do miski, dodaj drobno posiekaną zieloną cebulę. Wlać gorący olej, w którym smażono cebulę.
Krok 6:
W osobnej misce wymieszaj sos sojowy, sok z cytryny, imbir, czerwoną paprykę, trochę soli.
Krok 7:
Pozostaw sos na kilka minut.
Krok 8:
Posiekaj jeden ogórek na tarce do koreańskiej marchwi (Zostaw do dekoracji sałatki).
Krok 9:
Napełnij sałatkę sosem, wymieszaj, pozostaw na 10-15 minut.
Krok 10:
Rozłóż sałatkę z sosem sojowym i ogórkami na talerzu. Posyp sezamem. Na brzegach dekorujemy ogórkiem startym na "koreańskiej" tarce, jasnymi jagodami (mam czerwoną porzeczkę). Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g