Sałatka z sosem sojowym z ogórkiem wołowym

Oryginalna mieszanka mięsa, ogórków i przypraw. Jest pyszny i aromatyczny! Sałatka jest odpowiednia dla tych, którzy podążają za figurą, ponieważ nie jest szczególnie kaloryczna. Spodoba się mężczyznom za obecność w nim mięsa. Chociaż jest prosty w przygotowaniu, jest niesamowicie smaczny-nie można się oderwać! Sałatka nie jest ostra, ale bardzo pikantna, po prostu niesamowita w smaku. Składniki w nim bardzo dobrze do siebie pasują, ponieważ mięso doskonale komponuje się z przyprawami i warzywami. Wypróbuj go, a sam się przekonasz!
mama słodyczeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 10 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 19 % 4 g
119 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do robienia sałatek. Wołowina gotowana, schłodzona. Cebula, szczypiorek obrany, umyty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ogórki w długie paski o średniej grubości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w duże pierścienie i smaż na gorącym oleju roślinnym na patelni. Gdy cebula zacznie brązowieć, wyjmij ją z oleju.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas smażenia cebuli pokrój mięso w paski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wsyp posiekane mięso i ogórki do miski, dodaj drobno posiekaną zieloną cebulę. Wlać gorący olej, w którym smażono cebulę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W osobnej misce wymieszaj sos sojowy, sok z cytryny, imbir, czerwoną paprykę, trochę soli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozostaw sos na kilka minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posiekaj jeden ogórek na tarce do koreańskiej marchwi (Zostaw do dekoracji sałatki).

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Napełnij sałatkę sosem, wymieszaj, pozostaw na 10-15 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż sałatkę z sosem sojowym i ogórkami na talerzu. Posyp sezamem. Na brzegach dekorujemy ogórkiem startym na "koreańskiej" tarce, jasnymi jagodami (mam czerwoną porzeczkę). Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy