skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do sałatek
Krok 2:
Gotowanie potraw na sałatkę: gotowanego kurczaka czyścimy z kości i kroimy bardzo drobno.
Krok 3:
Paprykę oczyszczamy z nasion i drobno kroimy, myjemy i siekamy. Wymieszaj zioła i pieprz. Możesz trochę posolić.
Krok 4:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół. Usuń białka na bok, potrzebujemy całych połówek, posiekaj żółtka.
Krok 5:
Trzy sery przez tarkę. Wybierz rozmiar tarki do woli
Krok 6:
Gotowane ziemniaki są obrane ze skóry, drobno posiekane i uformowane z nich dolna warstwa. możesz trochę posolić.
Krok 7:
Posmaruj warstwę majonezem.
Krok 8:
Tworzymy warstwę kurczaka. Nie rozprowadzamy całego kurczaka, odkładamy około jednej czwartej masy w osobnym naczyniu, zrobimy z niego nadzienie na białka.
Krok 9:
Rozłóż warzywa z pieprzem na kurczaku. Smarujemy tę warstwę majonezem.
Krok 10:
Wlej część sera.
Krok 11:
Posyp pokruszonymi żółtkami. Dzielimy również żółtka. Dodaj 1/3 do kurczaka, aby przygotować nadzienie.
Krok 12:
Wymieszaj kurczaka, żółtka i łyżkę majonezu.
Krok 13:
Nadziewamy połówki białek tą mieszanką.
Krok 14:
Z nadziewanych białek tworzymy górną warstwę.
Krok 15:
Napełnij sałatkę pozostałym majonezem i posyp serem.
Krok 16:
Okazuje się zimowy nast z wieloma zaspami śnieżnymi. Udekoruj gałązkami kopru, tak przypominającymi gałązki świerkowe. Całkiem zimowy obraz, śnieg, świerkowe gałęzie i słabe słońce uniesione nad zaspami śnieżnymi
Krok 17:
Sałatka jest bardzo dobra do dzielenia na porcje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g