zupa puree na bulionie z pieczarek z kurczaka

Ta kombinacja produktów nie pozostawi nikogo obojętnym!!!
NikaForeverAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 9 g
tłuszcze 36 % 9 g
węglowodany 28 % 7 g
140 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz kurczaka, zalej wodą i zagotuj. Usuń tłuszcz i gotuj kolejne 10 zagnieceń.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodaj do kurczaka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz marchewki i pokrój w kostkę. Dodaj razem z ziemniakami

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz cebulę i dodaj ją również z innymi warzywami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W międzyczasie umyj i pokrój grzyby.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyć je na oleju roślinnym do miękkości. Sól, pieprz i usuń z ognia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kurczak i warzywa ugotują się w tym samym czasie. Mięso wyjmujemy z zupy i rozdzieramy rękami na małe kawałki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Spuść nadmiar płynu i puree warzywa, w razie potrzeby dodaj nasz wywar.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj stopiony ser i zioła, ponownie podpal i zagotuj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj porcje mięsa i grzybów i napełnij je gorącą zupą.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy