zupa puree na bulionie z pieczarek z kurczaka
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Opłucz kurczaka, zalej wodą i zagotuj. Usuń tłuszcz i gotuj kolejne 10 zagnieceń.
Krok 3:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodaj do kurczaka.
Krok 4:
Obierz marchewki i pokrój w kostkę. Dodaj razem z ziemniakami
Krok 5:
Obierz cebulę i dodaj ją również z innymi warzywami.
Krok 6:
W międzyczasie umyj i pokrój grzyby.
Krok 7:
Smażyć je na oleju roślinnym do miękkości. Sól, pieprz i usuń z ognia.
Krok 8:
Kurczak i warzywa ugotują się w tym samym czasie. Mięso wyjmujemy z zupy i rozdzieramy rękami na małe kawałki.
Krok 9:
Spuść nadmiar płynu i puree warzywa, w razie potrzeby dodaj nasz wywar.
Krok 10:
Dodaj stopiony ser i zioła, ponownie podpal i zagotuj.
Krok 11:
Dodaj porcje mięsa i grzybów i napełnij je gorącą zupą.
Krok 12:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g