Zupa serowa z grzankami i topionym serem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
do gotującego się bulionu dodaję ser,
rozpuść ser w bulionie.
następnie wlewam dwa jajka w kubku, cały czas mieszając.
smaż cebulę i obrane pomidory na oleju roślinnym.
Dodaj do zupy.
znowu się zagotowałem i zdejmuję. Wlać do talerzy, przykryć krakersami.....
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g