zupa z soczewicy z wędzonkami

Jasna zupa o przyjemnym aromacie nie będzie miała czasu na ochłodzenie! Obfite i trochę niezwykłe. Z osobistych wrażeń-tylko przyjemny zapach i jasny kolor, nie jem mięsa. Mąż bardzo lubił zupę, zwłaszcza że dodał pomidory i paprykę, i okazało się, że nie jest to standardowa zupa fasolowa, ale coś nowego.
Elena BelashovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 7 g
tłuszcze 54 % 19 g
węglowodany 26 % 9 g
230 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
1. Ugotuj żółtą soczewicę i suchy groszek. Około 20 minut spokojnie docierają, przygotowując żeberka i warzywa do smażenia.
2. Możesz wziąć schab, wyciąć salce, wyciąć żeberka z mięsem.
3. Smażyć salce z pokrojoną w kostkę marchewką i cebulą. Dodaj trochę soli i przypraw.
4. Grubo posiekaj pomidory i pieprz.
5. Kruszymy ziemniaki. Wlej duszoną cebulę, salce i marchewkę wodą, wyślij tam soczewicę i groszek. Gotuj przez 5-10 minut, następnie dodaj ziemniaki i gotuj, aż będą ugotowane.
6. Na samym końcu, gdy ziemniaki są prawie gotowe, wysyłamy pomidory i paprykę do rondla.
7. Pozwól zupie zaparzyć się z wędzonymi żebrami.
8. Wlać, podawać z ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowie suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Suszony groszek - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g

Podobne przepisy