zupa z soczewicy z wędzonkami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Ugotuj żółtą soczewicę i suchy groszek. Około 20 minut spokojnie docierają, przygotowując żeberka i warzywa do smażenia.
2. Możesz wziąć schab, wyciąć salce, wyciąć żeberka z mięsem.
3. Smażyć salce z pokrojoną w kostkę marchewką i cebulą. Dodaj trochę soli i przypraw.
4. Grubo posiekaj pomidory i pieprz.
5. Kruszymy ziemniaki. Wlej duszoną cebulę, salce i marchewkę wodą, wyślij tam soczewicę i groszek. Gotuj przez 5-10 minut, następnie dodaj ziemniaki i gotuj, aż będą ugotowane.
6. Na samym końcu, gdy ziemniaki są prawie gotowe, wysyłamy pomidory i paprykę do rondla.
7. Pozwól zupie zaparzyć się z wędzonymi żebrami.
8. Wlać, podawać z ziołami.
2. Możesz wziąć schab, wyciąć salce, wyciąć żeberka z mięsem.
3. Smażyć salce z pokrojoną w kostkę marchewką i cebulą. Dodaj trochę soli i przypraw.
4. Grubo posiekaj pomidory i pieprz.
5. Kruszymy ziemniaki. Wlej duszoną cebulę, salce i marchewkę wodą, wyślij tam soczewicę i groszek. Gotuj przez 5-10 minut, następnie dodaj ziemniaki i gotuj, aż będą ugotowane.
6. Na samym końcu, gdy ziemniaki są prawie gotowe, wysyłamy pomidory i paprykę do rondla.
7. Pozwól zupie zaparzyć się z wędzonymi żebrami.
8. Wlać, podawać z ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g
