zupa z chudego kremu z buraków
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
buraki gotujemy, a jeszcze lepiej-pieczemy w folii. Obierz i pokrój w kostkę.
cebulę, seler siekamy i smażymy na oleju ok. 10 min.
wymieszaj buraki, seler i cebulę, zalej bulionem i zagotuj. Sól, pieprz, dodaj kolendrę. Zdejmij z ognia.
za pomocą blendera zanurzeniowego zamieniamy zupę w puree i podajemy.
cebulę, seler siekamy i smażymy na oleju ok. 10 min.
wymieszaj buraki, seler i cebulę, zalej bulionem i zagotuj. Sól, pieprz, dodaj kolendrę. Zdejmij z ognia.
za pomocą blendera zanurzeniowego zamieniamy zupę w puree i podajemy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g