zupa z chudego kremu z buraków

zdrowa i pyszna delikatna zupa jest dobra zarówno na czczo, jak i po prostu! Bardzo zdrowa, pyszna bezmięsna zupa kremowa, która jest odpowiednia dla wszystkich, którzy trzymają się postu w określone dni.
KaroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 71 % 5 g
32 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
buraki gotujemy, a jeszcze lepiej-pieczemy w folii. Obierz i pokrój w kostkę.
cebulę, seler siekamy i smażymy na oleju ok. 10 min.
wymieszaj buraki, seler i cebulę, zalej bulionem i zagotuj. Sól, pieprz, dodaj kolendrę. Zdejmij z ognia.
za pomocą blendera zanurzeniowego zamieniamy zupę w puree i podajemy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy