ciasto Słodka poduszka

ciekawy i nieskomplikowany sposób na udekorowanie tortu urodzinowego. To moja ulubiona opcja dekorowania ciasta)
NikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 4 g
tłuszcze 17 % 12 g
węglowodany 77 % 55 g
342 kcal
IG: 0 / 72 / 28

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy ciasta. To już zależy od Twojego uznania i smaku, mam miód Napoleon, przepis jest w mojej książce kucharskiej. Mam 10-12 ciast z jednej porcji.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli ktoś nadal nie kupuje, ale robi, oto opcja, jak zrobić kwadratowe ciasta. Wystarczy dołączyć tarkę i narysować proste linie, otrzymasz kwadrat.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Krem wziąłem standardową śmietanę + cukier(kto jest słodki, możesz mieć mniej cukru) + masło. Ubij śmietanę i cukier mikserem, dodaj miękkie masło, ubij-wymieszaj, ale nie długo, tylko dla jednorodności. Możesz zostawić cukier na chwilę, aby go rozpuścić, ale nie jest to konieczne. Posmaruj nasze ciasta, wstaw do lodówki na co najmniej godzinę do impregnacji.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następne zdjęcie jest już wieczorem, tak się stało. Ciasta nasiąkły, stały się miękkie. Wytnij naszą poduszkę i połóż kawałki na górze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyrównaj nożem na całej powierzchni, aby wyglądał jak poduszka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oto taki wypukły, który mam.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ponieważ mamy śmietanę, której mastyks naprawdę nie lubi, musisz zrobić krem pod mastyksem i przykryć nim nasze ciasto. Jest wiele opcji, mam taką. Wziąłem czekoladę, topiłem w łaźni wodnej, dodałem skondensowane mleko i masło, przykryłem ciasto. Aby ciasto było jak najbardziej równe, musisz umieścić je w lodówce, po 10-15 minutach.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Bierzemy mastyks, zwijamy i przykrywamy ciasto, wygładzamy, odcinamy nadmiar, obracamy krawędzie do wewnątrz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Aby podkładka była bardziej realistyczna, potrzebujesz takiego narzędzia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przechodzimy przez górę, rysując linie, oto, co mi się udało. Mam domowy mastyk z Marshmallow, więc jest sprężysty, a linie nie zawsze są wyraźne.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie poduszkę można ozdobić na każdy gust. Mam taką formę, chciałem ją wypróbować.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Można było zrobić innym kolorem, ale nie miałem już czasu na eksperymenty, rodzice byli & quot;na progu & quot;)), musiałem szybko skończyć. W magazynie był jeszcze kawałek zakupionego mastyksu (figurki są z niego wspaniałe) i forma dziecka. Nie do końca to, co chciałem, ale tak jest, domowe ciasto, mam nadzieję, że uda Ci się lepiej rozwinąć temat))

ciekawy i nieskomplikowany sposób na udekorowanie tortu urodzinowego. Nadaje się zarówno na przyjęcie dla dzieci dla dziewczynki, jak i dla osoby dorosłej, jeśli zmienisz trochę w projekcie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ciastka piaskowe - 318   kcal/100g
  • Ciastka - 318   kcal/100g
  • Mastyks - 393   kcal/100g

Podobne przepisy