sos sałatkowy z octem winogronowym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
myj warzywa pod bieżącą wodą i drobno posiekaj, po usunięciu łodyg.
w małym pojemniku wymieszaj grubo zmielony czarny pieprz, sól i przygotowane zioła. Wlej ocet winogronowy do powstałej mieszanki, wymieszaj i pozostaw, aby sól całkowicie się rozpuściła.
po 7-10 minutach dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj.
tankowanie jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ocet winogronowy - 14 kcal/100g