sałatka warzywna z fetą i winogronami

Elegancka sałatka zachwyci cię w dni powszednie i święta.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 5 g
tłuszcze 45 % 10 g
węglowodany 32 % 7 g
136 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Umyj kapustę i rozerwij ją rękami.
2. Umyj winogrona, oddziel je od gałęzi, pokrój na pół i usuń nasiona. Jeśli winogrona są bezpestkowe, możesz użyć całych jagód.
3. Umyj pomidory koktajlowe i pokrój na 4 części.
4. Pokrój fetę w średnią kostkę.
5. Umyj warzywa, osusz i drobno posiekaj.
6. Połącz wszystkie składniki w salaterce, Posol, dopraw oliwą z oliwek i wymieszaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Ser"feta" - 290   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy