sałatka warzywna z fetą i winogronami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj kapustę i rozerwij ją rękami.
2. Umyj winogrona, oddziel je od gałęzi, pokrój na pół i usuń nasiona. Jeśli winogrona są bezpestkowe, możesz użyć całych jagód.
3. Umyj pomidory koktajlowe i pokrój na 4 części.
4. Pokrój fetę w średnią kostkę.
5. Umyj warzywa, osusz i drobno posiekaj.
6. Połącz wszystkie składniki w salaterce, Posol, dopraw oliwą z oliwek i wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Ser"feta" - 290 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g