sos tatarski z majonezem

uniwersalny sos zapewniający pełnię wrażeń. Bardzo smaczne! Uwielbiam ten sos za jego wszechstronność. Mięso, ryby i warzywa są z nim pyszne. Ten pikantny sos odsłania znane potrawy w nowy sposób. Koniecznie spróbuj!
Elena ElenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 3 g
tłuszcze 86 % 43 g
węglowodany 8 % 4 g
412 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Zetrzyj ogórki na średniej tarce, usuń nadmiar płynu, wymieszaj z majonezem i musztardą. Biorę najostrzejsze rodzaje musztardy.
2. Odciągnij kapary i posiekaj koperek. Zetrzyj czosnek lub użyj Prasy.
3. Połącz wszystkie przygotowane składniki, wymieszaj. Wstaw do lodówki na 30 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy