sos tatarski z majonezem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Zetrzyj ogórki na średniej tarce, usuń nadmiar płynu, wymieszaj z majonezem i musztardą. Biorę najostrzejsze rodzaje musztardy.
2. Odciągnij kapary i posiekaj koperek. Zetrzyj czosnek lub użyj Prasy.
3. Połącz wszystkie przygotowane składniki, wymieszaj. Wstaw do lodówki na 30 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g