pesto z bazylią
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz czosnek.
2. Zmiel pistacje w blenderze.
3. Połącz pistacje, posiekany czosnek, drobno posiekaną bazylię i sok z cytryny w blenderze. Posolić.
4. Stopniowo mieszając, dodaj oliwę z oliwek.
5. Połącz mieszaninę z startym parmezanem i dobrze wymieszaj. Robię to za pomocą blendera.
6. Sos jest gotowy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Surowy orzech Kalifornijski - 629 kcal/100g
- Pistacje - 638 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g