sok jabłkowo-pomidorowy

Super pożywny i niesamowicie pyszny napój! Ciesz się! Uwielbiam gotować sok jabłkowo-pomidorowy z miąższem w sezonie, kiedy są moje jabłka i pomidory. Bardzo smaczne, niezwykle zdrowe, bogate i pożywne. Polecam spróbować!
GallaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 71 % 5 g
38 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Umyj i zetrzyj jabłka.
2. Usuń skórkę z pomidorów, parząc je wrzącą wodą.
3. W misce blendera włóż pomidory, starte jabłka, wlej oliwę z oliwek, dodaj sól.
4. Ubij wszystko razem na gładką masę.
5. Wlej powstały sok do szklanek, do każdego włóż łyżkę kwaśnej śmietany i świeżych posiekanych ziół.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy