sok jabłkowo-pomidorowy
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i zetrzyj jabłka.
2. Usuń skórkę z pomidorów, parząc je wrzącą wodą.
3. W misce blendera włóż pomidory, starte jabłka, wlej oliwę z oliwek, dodaj sól.
4. Ubij wszystko razem na gładką masę.
5. Wlej powstały sok do szklanek, do każdego włóż łyżkę kwaśnej śmietany i świeżych posiekanych ziół.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g